Extra krémový čisticí a odličovací balzám s práškem z damašské růže

Recept na výrobu toho nejkrémovějšího domácího čisticího a odličovacího balzámu z přírodních surovin. Bohatý balzám je na pleti neuvěřitelně příjemný, odstraňuje z pleti nečistoty a odličuje make-up.

Recepty na výrobu čisticích a odličovacích balzámů jsou u vás moc oblíbené, a my se vůbec nedivíme! Tvoření je zábavné, rychlé a nekomplikované, výsledek je ale luxusní, sofistikovaný a nesmírně účinný. Čisticí balzám, který si spolu vyrobíme dnes, je propracovaná a ultra krémová varianta už tak skvělého Čokoládového čisticího balzámu s růžovým jílem a třešněmi. Recepturu jsme mírně vyšperkovali, vyladili a vznikl božsky bohatý odličovací balzám, který musíte vyzkoušet!

cleansing balm 1 (1)

Možná vás překvapí, že nový „vylepšený“ recept je vlastně jednodušší než ten původní. Základ vytvoříme smícháním pro peněženku šetrných, velmi příjemných tuků – babassu oleje a ricinového oleje. K nim přidáme emulgační vosk, kyselinu stearovou a cetyl alkohol, které se postarají o bohatou krémovou strukturu a schopnost produktu smísit se s vodou a odstranit tak z pleti make-up a nečistoty. Místo jílu tentokrát použijeme nádherně vonící prášek z damašské růže, který pokožku ošetří, zklidní a velmi jemně exofliuje. Díky květinové vůni prášku z damašské růže není potřeba přidávat esenciální olej nebo kosmetickou vůni, prášek samotný vás svou vůní zanese do nebesky vonící růžové zahrady. Pak už stačí přidat pouze vitamin E a konzervant pro podporu trvanlivosti a bezpečnosti produktu a je to!

Výroba je také jednoduchá a příjemně minimalistická. Všechny suroviny zahřejeme v horké vodní lázni, aby se spojily, a pak je v ledové lázni zchladíme tak, abychom získaly opravdu hlaďoučký, extra krémový balzám. Hotovo je za pár minut!

cleansing balm 4

Balzám je měkký, bohatý a na pleti se měnící v perfektně „kluzský“ hladící produkt, který v mžiku rozpustí make-up a odstraní nečistoty. Lze jej použít na pleť suchou i vlhkou a z pokožky jej můžete stírat pomocí vlhkého hadříku nebo jej klasicky smýt. Vyzkoušejte, vyhrejte si a zjistěte, co vám vyhovuje nejvíce.

Radostnou výrobu!

Extra krémový čisticí a odličovací balzám s práškem z damašské růže

Co je na to potřeba?

cleansing balm 3

na 100 gramů hotového balzámu

zahříváme

–          50 gramů babassu oleje

–          19, 3 gramů kyseliny stearové

–          10 gramů emulgačního vosku Olivem 1000 (lze použít také Emulgační vosk NF)

–          10 gramů ricinového oleje

–          5 gramů cetyl alkoholu

–          5 gramů prášku z damašské růže

při chlazení přidáváme

–          0, 5 gramu vitaminu E

–          0, 2 gramu konzervantu Cosgard

cleansing balm 2 (1)

Jak na to?

Do menší žáruvzdorné nádobky si odvažte všechny suroviny kromě vitaminu E a konzervantu. Nádobku vložte do vodní lázně a nechte na nízkém ohřevu rozpouštět asi 20 minut.

Mezitím si do jiné, velké, mísy přichystejte ledovou lázeň – několik kostek ledu zalijte studenou vodou (v chladnějších měsících lze led vynechat, studená voda je dostačující).

cleansing balm 1 (1)

Když je vše, co zahříváte, tekuté, vyjměte nádobku z vodní teplé lázně a její obsah dobře promíchejte. Teprve potom přesuňte směs v nádobce do ledové lázně. Stydnoucí směsí bez přestání míchejte a nezapomeňte stěrkou ze stran „odškrabovat“ rychleji tuhnoucí směs. Míchejte a nechte chladnout, dokud se neobjeví „stopa“.

cleansing balm 6 To znamená, že směs bude tak tuhá, že když malé množství naberete a kápnete do zbytku směsi, objeví se lehká „stopa“ na povrchu směsi. Směs bude příjemně tuhá, asi jako puding před vychladnutím. V tento moment je čas přemístit produkt do obalu – doporučujeme nějaký, ze kterého se vám bude balzám dobře nabírat, třeba tento elegantní černý puk nebo dva skleněné obaly na krém, tyto modré nebo transparentní jsou pro balzám naprosto báječné. V obalu směs nechte ještě hodinku dvě vychladnout úplně a pak si už užijte svůj vyrobený extra krémový balzám.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog a jeho autorem je Ekokoza. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *