Kdo by neměl rád želatinové bonbony, kyselé žížaly, slaďounké medvídky. Kdo však krom mlsání řešíte i použitá barviva nebo prostě medvídky nejíte kvůli živočišné želatině, právě pro vás bude tento recept. Jednoduše si je vyrobíte sami doma.
A není to nic náročného, pokud nepočítám jako náročnost sníst celou kupu medvídků na posezení.
Jak na to?
• šťáva z pomeranče nebo citrónu cca 125ml (můžete použít džus)
• cca 660 ml ovoce
• 75 ml čisté práškové želatiny, můžete použít i agar
• 1 lžíce medu nebo jiného alternativního sladidla (můžete použít např. švestkový nebo javorový sirup)
Vymačkejte šťávu z pomeranče (cca125ml), přidejte nadrobno nakrájené ovoce a povařte na mírném ohni, dokud zcela nezměknou.
Sundejte ze sporáku, nechte mírně vychladnout, přidejte sladidlo a rozmixujeme dohladka.
Nechte 5–7 minut chladnout, pak přidejte želatinu a směs opět rozmixujte zcela dohladka.
Vzniklou směs vylijte do vhodné formy a dejte na do lednice
Jakmile vám medvídci ztuhnou, můžete vyrobit kyseláče a obalit je v kyselině citrnonové smíchané s cukrem. Docílíte tak té správné sladkokyselé chuti.
A jak docílit krásný barviček? Můžete použít přírodních barviček jako šťáva z červené řepu, sušený špenát a další.