Domácí aroma difuzér – přírodní & elegantní provonění interiéru

Toužíte po voňavé a čistě působící domácnost, ale koupě nejrůznějších hotových aroma difuzérů nebo bytových sprejů vám připadají jaksi nákladné? Tomu rozumíme. A máme pro vás řešení! Vyrobte si s námi elegantní domácí difuzér za pár korun s vůní, která se vám bude skutečně líbit. Je to víc než jednoduché!

difuzér banner

Znáte ten neskutečně uvolňující pocit, který na vás díky vůni poletující vzduchem dýchne, když dorazíte do wellness centra, masážního či jógového studia? Nebo když v restauraci vkročíte na toaletu, na které to (často oproti očekávání) svěže voní a celá „procedura“ 🙂 je pak mnohem příjemnější a tak nějak čistší?

Častokrát se kouzlo skrývá v tajemných a elegantních lahvičkách s bambusovými tyčinkami, tedy aroma difuzérech, které nejenže interiér provoní, ale jsou zároveň i velmi sofistikovanou dekorací.

Ty hotové jsou častokrát poměrně drahé, a navíc obvykle obsahují zbytečné množství syntetických látek. Ale když si je vyrobíte doma, budou stát jen pár korun a celý jejich obsah budete znát!

Pokud jste výrobu difuzéru ještě nezkoušeli, je nejvyšší čas! Výroba je víc než jednoduchá, rychlá a kreativní. Doporučujeme si rovnou vyrobit difuzérů několik, a to s různými vůněmi. Hotová vonítka pak umístěte do různých místností a v každé se díky jiné parfemaci nechte zanést do různých koutů světa – se santalovým dřevem a vanilce do Orientu, s citrusy na jih Itálie, díky květinovým tónům na rozkvetlou louku a s ovocnými vůněmi třeba do dědova sadu.

difuzér 1 (1)

Na tvoření je třeba jen několik ingrediencí – základem je dipropylen glykol, u nás jej najdete pod názvem základ na výrobu difuzéru. Základ se smíchá s vybranou vůní – ať už esencí, vonným olejem nebo jejich kombinacemi. Směs se nalije do skleněné dózy na difuzér a do té se vloží několik bambusových nebo ratanových tyčinek, které vonnou směs nasají. Vůně se bude postupně odpařovat a tím provoní celou místnost.

Tak jdeme na to?

difuzér 2 (1)

 

Domácí aroma difuzér – přírodní provonění domácnosti

Co je na to potřeba?

–          Základ na výrobu difuzéru

–          Oblíbené vůně

–          Bambusové tyčinky

–          Stylová dóza na difuzér

Jak na to?

Základ na výrobu difuzéru smíchejte s vybranou vůní asi v poměru 7:3 (70 % základu a 30 % vůně). Není nutno být zcela přesnými – pokud budete chtít vůni intenzivnější, použijte více vůně, a zase naopak. Směs promíchejte a nalijte do vybrané lahvičky nebo dózy. Do dózy vložte bambusové tyčinky, umístěte ji na vhodné místo a máte hotovo!

difuzér 3 (1)

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog a jeho autorem je Ekokoza. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *