Výživný domácí lak na nehty z přírodních surovin – jak vyrobit lak na nehty?

Jednoduchý, ale nesmírně zábavný návod na výrobu domácího vyživujícího laku na nehty z přírodních surovin. Hravé tvoření je vhodné pro dospělé i děti a hotové laky jsou dlouhotrvající, vyživující a mají takovou barvu, jakou si sami vyberete!

lak na nehty balzám banner

Věděli jste, že si můžete úplně jednoduše vyrobit lak na nehty z přírodních surovin? A že může být třpytivý, matný, lesklý, něžný nebo bláznivý? A že si do něj můžete přidat výživné látky, jako jsou hydrolizované proteiny nebo panthenol? 🙂

A hlavně… ten váš domácí lak na nehty bude ze zcela přírodních surovin! Ekokozí základ na výrobu laku na nehty se totiž vyrábí z rostlinných rozpouštědel odvozených z brambor, manioku, pšenice a kukuřice. Neobsahuje benzofenon, eokrylen, oktakrylen, toulen, formaldehyd a ani ftaláty a nikl. Samozřejmostí je, že v něm nenajdete žádné parabeny ani fenoxethanol.

Výroba je zábavná, rychlá a je skvělá i pro větší děti! Užijte si obrovský výběr barviček, bio glitterů nebo klasických třpytek, které můžete kombinovat dle nálady a požadovaného odstínu.

lak na nehty 8

Domácí lak na nehty z přírodních surovin

Co je na to potřeba?

–          Základ na výrobu laku na nehty

–          Lahvičky na lak na nehty

–          Mica prášky, třpytky nebo glittery

–          Barevné oxidy

–          Hydrolizovaný rýžový protein a/nebo panthenol

lak na nehty 4

Jak na to?

Do lahvičky na lak na nehty nasypejte vybraný odstín mica prášku, barevného oxidu nebo glitterů (nebo od každého trochu), přikápněte protein a lahvičku naplňte asi do třetiny základem na výrobu laku nehty. Lahvičku zavíčkujte a začněte s ní třepat, obsah se rychle, dobře a jednoduše promísí. Až bude směs promíchaná, dolijte lahvičku základem na výrobu laku na nehty, a ještě jednou obsah promíchejte. Po promíchání vyzkoušejte sytost barvy na nehtech. Pokud byste chtěli barvu sytější, dosypejte oxidy, mica prášky nebo glittery a ještě jednou protřepejte.

lak na nehty 1 lak na nehty 2 lak na nehty 3

Pokud byste měli lepší pocit s přesnějším dávkováním, odměřujte takto: na 5 gramů laku na nehty přidejte 0,5 gramu barviček a asi 0,1 gramu proteinu.

A je hotovo!

lak na nehty 6

Jak to použít?

Lak používejte klasicky jako každý jiný lak nehty.

lak na nehty 7

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog a jeho autorem je Ekokoza. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *